Uncategorized

Lente

Heerlijk! Ik hou er van. Het terug keren van het licht en de warmte. Ik ervaar zelf dan ook altijd veel meer energie en lichtheid in de lente. Wat zich uit in meer zin om actie te ondernemen, naar buiten te keren en gewoon overal weer even de frisse wind doorheen te laten gaan.

Vrijwel elke cultuur heeft een bijzondere traditie om de lente in te luiden. Het is het seizoen waarin we onze planeet bedanken, maar ook een symbolische periode van vernieuwing en groei. Het aanbreken van de lente was om die reden voor de Kelten en Germanen een heilige periode waar werd stilgestaan bij de zegeningen die ze gekregen hadden en al het goede dat nog zou komen. Maar ook de scheppende kracht en vruchtbaarheid staan centraal. Om deze reden worden er met Pasen vaak eieren afgebeeld, eieren representeren immers vruchtbaarheid, nieuw leven en hoop.

Een nieuwe start vraagt ook het ontdoen en opruimen van wat je niet langer dient.
Bij mij zijn dit mijn voedingspatroon en mijn telefoon gebruik die ik echt even op moet frissen, hiernaast is het mijn intentie om weer wat meer me-time in te bouwen.

Wat mag jij nog loslaten en waar mag bij jou even een frisse wind doorheen deze Lente?

#zonwaarblijfje#lente

#wednesday#innerlijkebevrijding#coaching#thursdaymotivation#liefde#balans#boosheid#mindfulness#innerlijkwerk#bevrijding#bewustzijnontwikkeling#bewustzijn#wegnaarbeneden#innerlijkerust